Denna midvintertårta gjorde jag till juldagen,
då våra ungdomar firade jul här.
10-12 bitar
400 g mandelmassa, 3 ägg, skalet av en apelsin (rivet)
1 lit vaniljglass, 1½ dl pistagenötter, 200 g vit choklad
1 vaniljstång, 200 g cream cheese 23%
Valfri garnering: hallon, vit choklad, pistagenötter
(jag hade allt)
# Sätt ugnen på 200 grader, lägg bakplåtspapper i en form
med löstagbar kant.
# Riv mandelmassan, vispa ner äggen 1 i taget, rör ner apelsinskalet.
Häll i formen.
# Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna, ta den ur formen.
Diska formen, klä med plastfilm & lägg tillbaks kakan.
# Låt glassen tina lite. Hacka pistagenötter & chocklad.
Vispa glassen med creamchees & urskrapet från vaniljstången,
vänd ner nötter & choklad.
# Häll smeten över kakan, täck med plast & ställ i frysen.
# Ta ut tårtan ca ½ tim innan servering.
# Garnera som du vill
Lycka till
1 kommentar:
Den ser god ut "Norpar en bit" :)
Skicka en kommentar